Topografisk karta Stenslätten
Interaktiv karta
Klicka på kartan för att visa höjden.
Om denna karta
Namn: Topografisk karta Stenslätten, höjd, relief.
Plats: Stenslätten, Värmdö kommun, Stockholms län, 185 99, Sverige (59.37691 18.43311 59.41691 18.47311)
Medelhöjd: 15 m
Minsta höjd: -1 m
Maxhöjd: 51 m
Andra topografiska kartor
Klicka på en karta för att se dess topografi, dess höjd och dess relief.
Stockholm
Gnejser och graniter utgör den uppspruckna berggrunden. Vid Skinnarviksbergen och Stadsgården löper en förkastningsbrant som tillsammans med Stockholmsåsen, som sträcker sig från Observatoriekullen mot Brunkeberg och Gamla stan och vidare mot Södermalm, utgör de viktigaste topografiska strukturerna i…
Medelhöjd: 26 m
Södermalm
Sverige > Stockholms län > Stockholms kommun
Stadsdelen är relativt kuperad. På den norra stranden, mot Riddarfjärden och Saltsjön, reser sig förkastningsbranter, 25–35 meter över havet. Även vattnet längs stranden är djupt, längs Riddarfjärden 12–18 meter djupt, i Saltsjön 21–32 meter djupt. Ovanför Riddarfjärdens södra kaj, ligger…
Medelhöjd: 22 m
Nacka
Nacka avsåg ursprungligen området kring Nacka ström söder om Järlasjön och fick namnet efter den bergshöjd som ligger väster om ån (nacke = bergrygg). Efter bildandet av Nacka församling och Nacka landskommun 1888 samt byggandet av Nacka kyrka 1891 norr om Järlasjön mellan Järla och Sickla kom…
Medelhöjd: 26 m
Stockholms kommun
Största delen av kommunen är bebyggd, men de områden som saknar bebyggelse har en omväxlande natur med många öar och grönområden. Gnejser och graniter utgör den uppspruckna berggrunden. Vid Skinnarviksbergen och Stadsgården löper en förkastningsbrant som tillsammans med Stockholmsåsen, som…
Medelhöjd: 24 m
Lilla Essingen
Sverige > Stockholms län > Stockholm
Lilla Essingen är en ö och en stadsdel i Stockholms innerstad belägen i Mälaren mellan Kungsholmen och Stora Essingen. Till ytan är ön mindre än dess granne Stora Essingen. Tidigare namn var bland annat Lil Äsingen och Lilla Hessingen. Sydväst om ön ligger Essingedjupet, i öst Mariebergsfjärden, i…
Medelhöjd: 15 m
Stora Essingen
Sverige > Stockholms län > Stockholm
Ytterligare mark för ”allmänt ändamål” var reserverat för en framtida kyrkbyggnad på öns båda höjdplatåer. På den ena, lägre toppen, kom Essinge kyrka att uppföras, ritad av arkitekt Cyrillus Johansson och invigd 1959. Bebyggelse med kyrka på den högre toppen (kallad Kungsklippan) slopades…
Medelhöjd: 17 m
Hägersten
Sverige > Stockholms län > Stockholms kommun
Hägersten är en stadsdel i Söderort i Stockholms kommun i Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde. Den gränsar till Aspudden, Ekerö kommun, Gröndal, Hägerstensåsen, Midsommarkransen, Mälarhöjden, Smedslätten och Västertorp.
Medelhöjd: 28 m
Gålö
Sverige > Stockholms län > Hasslinge
För cirka 7 000 år sedan höjde sig öar och skär över havsytan, de första större var dagens Bredberget och Kasberget. De är nu 63 respektive 62 meter höga och utgör Gålös högsta berg. För 1 000 år sedan, alltså utgående vikingatiden, började Gålös kontur ta form men de låglänta områdena…
Medelhöjd: 14 m
Djurgården
Sverige > Stockholms län > Stockholms kommun
Waldemarsudde och Walmundsö påminner idag om denna namnhistoria. Förmodligen var Walmundsö namnet på en järnåldersgård som fanns på en höjd vid Södra Djurgårdens norra sida, strax intill Rosendalsvägen.
Medelhöjd: 13 m
Erken
Sverige > Stockholms län > Svanberga
Erken ingår i delavrinningsområde (663876-165406) som SMHI kallar för Utloppet av Erken. Medelhöjden är 16 meter över havet och ytan är 57,6 kvadratkilometer. Räknas de 7 avrinningsområdena uppströms in blir den ackumulerade arean 137,13 kvadratkilometer. Avrinningsområdets utflöde Broströmmen…
Medelhöjd: 20 m
Sätra
Sverige > Stockholms län > Stockholms kommun
Stadsdelen bildades 1933 efter att året innan räknats till stadsdelen Mälarhöjden. 1956 utökades stadsdelen med den norr om liggande stadsdelen Jakobsberg, detta området bröts sedan ut igen 1961 då med namnet Bredäng.
Medelhöjd: 35 m
Tyresö kommun
Terrängen är typisk för området, sprickdalslandskap med låga kullar och dalar, förutom en brant topografi med berg och virvlande forsar vid Uddbyfallet och Follbrinkströmmen, en hisnande natur som formades under istiden. Högsta punkten är vid Telegrafberget, 84 m ö.h.
Medelhöjd: 26 m
Stocksund
Sverige > Stockholms län > Danderyds kommun
Stocksund, med sina cirka 6 800 invånare, har ett eget köpcentrum med bibliotek, restaurang och vårdcentral. Petruskyrkan från 1962 ligger på en höjd i Mörbyområdet. Stockhagens idrottsplats ligger på gränsen till Djursholm. Utmed Stocksundets stränder finns flera småbåtshamnar. Intill…
Medelhöjd: 15 m
Sollentuna kommun
Kommunen är belägen på ett sprickdalslandskap som karaktäriseras av barrskogsklädda höjder och uppodlade lerslätter eller sjöar i sänkorna. Knappt 40 procent av landytan utgjordes av bebyggelse 2020.
Medelhöjd: 24 m
Örby
Sverige > Stockholms län > Stockholms kommun
Medelinkomsten 2010 i Örby i åldersgruppen 20-64 år var 368 600 kr (412 900 kr för män och 322 900 kr för kvinnor). Det är den sjunde högsta inkomsten bland söderorts 52 stadsdelar, efter Mälarhöjden, Herrängen, Långsjö, Långbro, Enskedefältet och Stureby. Av befolkningen är 29 % under 20 år,…
Medelhöjd: 36 m
Östermalm
Sverige > Stockholms län > Stockholms kommun
Östermalm är ingen malm i ursprunglig betydelse, en sand- eller moränhöjd. Från början användes benämningen om östra delen av Norrmalm, vilket motsvarar öster om Sveavägen fram till Birger Jarslgatan. År 1885 byttes namnet på Ladugårdslandet till Östermalm. Det motsvarade då öster om Norrmalm,…
Medelhöjd: 20 m
Södertälje kommun
Naturen i Södertälje kommun är mycket omväxlande. Området sträcker sig från Mälaren i norr till Östersjön i sydöst. Gnejser dominerar den uppspruckna berggrunden. Exempelvis syns sprickdalslandskapet vid centralorten utmed kommunens östra gräns. Den norra, liksom mellersta delen av kommunen,…
Medelhöjd: 31 m
Huddinge
Gnejser och gnejsgraniter utgör områdets berggrund. Berggrunden har en karaktär av sprickdalslandskap i riktningarna nordöst–sydväst och nordväst–sydöst. Oftast är höjderna kala eller har ett tunt jordtäcke och dalarna är fyllda av vattenavsatta sediment. De östra delarna av kommunen är…
Medelhöjd: 46 m
Traneberg
Sverige > Stockholms län > Stockholms kommun
Tranebergs bebyggelse planerades i tre omgångar på 1930-talet. Den första stadsplanen kom 1932 och gällde centrala Traneberg och genomfördes med ett mindre tillägg 1934. En andra stadsplan kom 1935 och berörde områdena norr och väster om den första stadsplanen. Området precis norr om idrottsplatsen…
Medelhöjd: 18 m
Upplands Väsby kommun
Kommunens landskap är småkuperat. Höjderna är skogsklädda och delvis kalspolade. Mellan höjderna finns utbredda lerslätter, näringsrika sjöar och kulturlandskap med alléer och parker. Exempel på de sistnämnda är områdena kring Antuna, Ed, Runsa, Hammarby, Torsåker och Sättra gård.…
Medelhöjd: 20 m
Nynäshamns kommun
Kustkommunen Nynäshamn har en örik skärgård. Dess berggrund domineras av uppspruckna gnejser och gnejsgraniter och höjderna är kala eller täckta med ett tunt moräntäcke och bevuxna med tall- eller granskog. Sprickdalarna är som kontrast fyllda med bördig lera. Mot kusten övergår landskapet till…
Medelhöjd: 9 m
Gustavsberg
I Gustavsberg finns bostadsområdena Höjdhagen, Hästhagen, Porslinskvartern, Munkmora, Lugnet, Björnkärret, Bortre Hästhagen, Holmviksskogen, Ösbydalen och Farsta slott. Strax utanför Gustavsberg i Mörtnäs vid Grisslingefjärden ligger det populära Grisslinge havsbad.
Medelhöjd: 17 m
Haninge kommun
I kommunens norra del korsas riksvägen av länsväg 260 och i de centrala delarna av kommunen av länsväg 259 (Haningeleden) som övergår i länsväg 227 (Dalarövägen). I höjd med Västerhaninge avtar länsväg 257 åt väster.
Medelhöjd: 9 m
Adelsö
Sverige > Stockholms län > Ekerö kommun
Adelsö ligger inom Södra och Norra Björkfjärden. Öns landskap består av småkuperade, barrskogsbeklädda berg och moränhöjder omväxlande med åkrar och ängar beväxta med lövträd, främst ekar. Den högsta punkten på Adelsö är Kunstaberget med sina 53,2 meter över havet. På Kunstaberget finns…
Medelhöjd: 8 m
Ljusterö
Berggrunden tillhör det svenska urbergets äldsta formationer. Den tillhör de bergskedjor som bildades för 1 500–800 miljoner år sedan. Under den senaste istiden för c:a 10 000 år sedan slipades de ner när den upp till 4 km tjocka isen i olika perioder ökade i utbredning från nord-nordväst i…
Medelhöjd: 15 m